Vuonna 1954 avattiin Keretin kaivos ja rakennettiin Euroopan korkein kaivostorni – Keretin torni. Se on edelleen yksi Euroopan korkeimmista kaivostorneista ja Pohjois-Karjalan korkein rakennus. Outokummun kaivostoiminnan muistomerkkinä oleva rakennus kohoaa huimaan 96 metrin korkeuteen.

Ulkopuolelta ihailun lisäksi Keretin tornin korkeuden voi kokea myös sen huipulta. Tornin ylimpään osaan nouseminen vaatii 338 rapun kapuamista ja vaatii voimia sekä fyysisesti että henkisesti. Tornin korkeuksiin nousu on erittäin palkitsevaa, sillä sen huipulta avautuu uskomattomat näköalat.

Nouseminen torniin tapahtuu lumettomaan aikaan oppaiden ohjauksessa turvallisuus etusijalla. Tornin korkeuden tarjoama ainutlaatuinen elämys on parasta yhdessä koettuna, ja fyysisesti vaativa kokemus on mahdollista toteuttaa esimerkiksi osana tyky-päivän ohjelmaa. Torni sijaitsee noin kahden kilometrin päässä muusta kaivosalueesta.

Yleisönousut kesällä 2018

Torstai 5.7. klo 13

Torstai 12.7. klo 13

Torstai 19.7. klo 13

Torstai 26.7. klo 13, nousu peruttu vallitsevan säätilan vuoksi turvallisuuden takia!

Sunnuntai 5.8. klo 13

Yleisönousuun on varattava paikka etukäteen, paikkoja rajoitetusti, max 15 hlöä/nousu. Hinta 12€/hlö. Alaikäiset vanhempien suostumuksella. Varaukset matkailu@outokummunkaupunki.fi tai puh. 044 7559 223.

Ryhmille nousut tilauksesta.