Outokummun kaivosmuseo on julkaissut päivitetyn kokoelmapoliittisen ohjelman, jonka voit ladata tästä.

Kaivosmuseo on auki!

Monipuolinen Kaivosmuseo on koonnut valtavan määrän outokumpulaista ja suomalaista kaivoshistoriaa sekä kaivosten nykyaikaa yhteen paikkaan. Erilaisista näyttelyistä muodostuva museoympäristö on jännittävä kokemus kaikenikäisille.

Museon vetonauloiksi ovat muodostuneet etenkin museotunnelit, maanalainen Maan aarteet -kivinäyttely sekä Lopputuotteet-näyttely, jossa selviää miksi kaivoksia on olemassa. Isojen koneiden näyttelyssä pääsee kesäisin tutustumaan muun muassa yhtiön vanhaan paloautoon, räjähdysajoneuvoon ja malminetsinnän maastoajoneuvoon.

Kaivosalan erikoismuseo avattiin elokuussa 1982 entiseen kaivostupaan, jossa sijaitsivat kaivosmiesten pesu- ja pukeutumistilat.

Museotunnelit avattiin 1985 esittelemään kaivostyötä mahdollisimman aidosti. Samana vuonna aloitettiin myös perhematkailukohde Vuorenpeikonmaa, jonka toiminta loppu myöhemmin 1990-luvun alussa. Vuonna 2009 peruskorjattiin museotunnelit ja aloitettiin kaivosmuseon peruskorjaus. Uudistettu kaivosmuseo näyttelyineen avautui heinäkuussa 2011.

HUOM! Jos käytät tullessasi navigaattoria, kirjoita osoitteeksi Tornikatu 1, Outokumpu.

 

Lisätiedot ja lippujen hinnat

Myyntipalvelu:

Matkailu
matkailu@outokummunkaupunki.fi
Puh. 044 – 7559 223
ma-pe klo 9-15

Kaivosmuseon toimisto:

Avoinna arkisin ma-pe klo 9 – 15.
Puh. 044 7559 391/ sijaistava museonjohtaja Tiina Johansson

Puh. 044 7559 392/ amanuenssi Klas Swanljung