Lasten kaivos – leikkipuisto

Suljettu talvikaudenajan

Lasten Kaivos on oma värikäs ja leikkisä maailmansa, jossa voi yhdistää hauskanpidon ja hyödyn. Laadukkaissa leikkitelineissä ja värikkäällä leikkikentällä riittää vauhtia perheen pienemmille koko päiväksi. Alue on niin iso, että ruuhkia harvoin syntyy, sisähallin koko on n. 600 neliömetriä ja ulkotiloja on hulppeat 3000 neliömetriä.

Lasten kaivoksella voi mm. testata hiekankuljetinta ja pienoisnosturia, ajella polkuautoilla ja laskea liukuvaiherilla. Kiipeilyä varten on rakennettu kaivoksen rakennuksia jäljittelevä kokonaisuus, jossa on mukana mm. liukumäki. Alueella on myös muita outokumpulaisia rakennuksia jäljittelevä leikkimökkikylä. Tekemistä siis riittää!

Lasten suosikkeja ovat oman kaivoksen lisäksi hurjan isot oikeat kaivoskoneet ja erikoisajoneuvot, joita alueelta ja Kaivosmuseon näyttelyistä löytyy. Kaivostunneli ja sen Vuorenhaltijan luola on vierailun kohokohta, joka jää mieleen. Vuorenhaltija voi olla hieman pelottava, jolloin lapsille voi lukea tarinan, jossa käy ilmi, että haltija suojelee juuri pieniä kaivoksen vieraita.