Avoinna  ma-su klo 10-17

Lasten kaivoksen sisätila on suuruudeltaan 600 neliömetriä ja siellä voi temmeltää niin sateella kuin vilpoisasti kesän paahteellakin. Sisätiloista löytyy perheen pienimmille jännittävää tekemistä ja kokemista monipuolisesti.

Sisätiloista löytyy paljon toiminnallista touhuttavaa, jonka avulla pääsee tutustumaan kaivostyön maailmaan. Eri tasoilla toimivalla hihnakuljettimella voi harjoitella hiekan kuljettamista rakennelman yläosaan asti. Sähköllä toimivilla pienoiskaivureilla pääsee kokeilemaan kaivurinkuljettajan tarkkuutta vaativaa ammattia. Lisäksi aidoilla kaivosvaunuilla voi siirtää malmia pois kaivoksesta, ja hypätä vaikka itsekin vaunun kyytiin pienoisradalle.

Seikkailuhenkeä tuovat sokkeloinen labyrintti sekä kaivostunneli, jossa voi kokea kaivosmaailman jännitystä herättävän ja kolkon kaivostunnelman. Tehtäväradalla etsitään alueelle piilotettuja rasteja, joita voi löytää kaivosmaailmaan liittyvien vihjeiden avulla. Outokumpu puolestaan on outoja ääniä päästävä kumpu, jonka sisälle pääsee ryömimään ja sisällä olevat neonvalot saavat vaatteet loistamaan.

Lasten kaivoksen sisätiloissa on myös nähtävillä kansantarun pohjalta mukailtu tarina vuoreisista, jotka ovat asustaneet aiemmin vuoren sisällä. Kiehtova vuoreisten kertomus on esitetty jättijulistein.