Vuorenhaltia löytää joulun

Sytytti Vuorenhaltia lyhtynsä ja pakkasi mukaansa tuota tuttua Kummun kiveä, ettei ikävä yllättäisi uutta retkeilijää. Hän veti pitkän hiippalakin päähänsä ja lähti matkaan.

Ulkona luonto viettikin joulua kauneinta ja jäi tuosta matkasta vain Vuorenhaltian jalanjäljet. 

Heinikko kimalteli kuurasta. Ja jos oikein tarkkaan katsoi, näki pikkulinnut siemeniä etsimässä. Kun Haltija sitten kuusikossa kumartui, vilahti puiden lomassa pitkät korvat. Näitkö?

Pian tunsi hän hyasinttien tuoksun ja loistivat joulutähdet. Taisipa Vuorenhaltian ilokseen poimia yhden kukankin mukaan. 

Malttoi karhu kuitenkin uneksia pesässään, huomasi Vuorenhaltia, vaikka tähtitaivas kutsuvana tuikki. Jatkui matka. Koivut olivat kuin timantteja täynnä. Kylläpä houkutti ja niinpä suuri matkalainen lipaisi yhtä jääpuikkoa oksalta.

Kuutamo kimmelsi lammen pinnasta. Vieläpä sieltä flamingot ja mustekalatkin Haltijaa tervehtivät. Kuutamon väistyessä Vuorenhaltian matkalla, alkoi muhkea lumisade, joka houkutti jättiläisen leikkiin. Lumipalloja, paljon lumipalloja, joista Vuorenhaltia lumilyhdyn loi.

Mutta mikä loimotti kaukaisuudessa? Haltija tanssahteli lumikinosten lomassa kohti revontulia niin innoissaan, että eksyi jo polulta. Palattuaan takaisin reitille, Vuorenhaltia kuuli kolosta musiikkia. Hän kurkkasi koloon, jossa hiiret tunnelmoivat joululauluilla. Laulattipa vähän tuota meidän jättiläistäkin jo.

Huhheijaa, niin paljon katseltavaa! Mäntyjen lomaan istahti matkalainen hetkeksi alas. Mikäs sen ihanampaa, kuin pieni yrttiteehetki. Löytyi joulu rauhaisa. “Näinkö se joulu onkin”, mietti Vuorenhaltia ja katsahti vielä tähtitaivaalle.

Mutta joulu se odotti kulman takana. Tuikkivat nyt Vuorenhaltiankin silmät kilpaa kuusenkynttilöiden kanssa. Oli lahjoja vuori ja kuusi kaunis. Ja oivallus jättiläisellä suuri – “Tämähän se joululta tuntuu!”

Jo kotiin kaipaili suuri seikkailijamme. Otti joulumielen matkaansa ja lähti. Odotti kotiluolassa kuusi väärä, koristeet oudot ja herkut – noh, erilaiset, oudot. 


Joulutunneli

Tunneli avoinna 13.-17.12. klo 11-15 (pääsymaksu 6€ / 4€)

Tunneliin käynti kummunpuolelta, Kummunkatu 21

Tunnelia somistamassa mukana:

Päivähoito Kuusjärveltä

Pohjoisahon päiväkoti: Vekkulit, Tenavat, Vekarat

Mustolan päiväkoti: Hattarat

Kalattoman päiväkodin lapset


Tervetuloa löytämään Joulu!