InterActiveHistory Eni CBC-hanke 2018-2020

InterActiveHistory –hanke on kaksivuotinen museoiden yhteistyöhanke. Hankkeen kokonaisbudjetti on 750 000 euroa, josta Kaivosmuseon osuus on 82 785 euroa. Hankkeen omarahoitusosuus on 10%.

Hanketta hallinnoi Luovan teollisuuden ja kulttuurimatkailun kehittämissäätiö. Venäjän puolelta hankkeeseen osallistuvat partnerit pääpartnerin lisäksi ovat Karjalan Tasavallan Valtiollinen museo, Aunuksen museo ja Kurkijoen museo. Suomesta hankkeessa ovat mukana Outokummun Kaivosmuseon lisäksi Pohjois-Karjalan museo ja Ilomantsin museosäätiö.

Kaivosmuseon kehittämiskohteet hankkeessa ovat Rinnerikastamon näyttelyiden uudistaminen, mobiilioppaan luominen sekä interaktiiviset tehtävät kohderyhmille.

Hankkeen englanninkieliset verkkosivut: https://kareliacbc.fi/en/interactive-history-project-ready-set-go

Hankkeen lehdistötiedote: http://www.gov.karelia.ru/gov/News/2018/11/1102_11_e.html

HANKKEESSA TAPAHTUU:

Este Kyltti ja Kaivosmuseon hankkeille uusi Instagram 30.9.2019

Vanhat rakenteet innoittivat kiipeilemiseen, mutta rakenteita on suojeltava, joten jouduimme laittamaan kieltokyltin.

Kaivosmuseo on myös avannut uuden Instagram tilin työlle joka liittyy CBC InterActive History -hankkeeseen. Tili on @kaivosmuseo .

Jäterännin puhdistaminen on aloitettu 5.7.2019:

Rikastamon jäterännin puhdistaminen on aloitettu touko-kesäkuussa. Jäteränni vei rikastusjätteen (nykyään tunnetaan rikastushiekkana) jätealueelle Outolampeen. Myöhemmin ränni katkaistiin rakentamalla Kultala sen päälle.

Karjala-lehden juttu hankkeesta 28.3.2019:

Hankekokous Joensuussa 22.2.2019

Hankkeen suomalaisten partnerien kokous Joensuussa Carelicumissa 22.2.2019. Kokouksessa vaihdettiin kuulumisia hankkeen ensimmäisten kuukausien ajalta, keskusteltiin tiedottamisesta ja valmisteltiin raportointia. Outokummun kaivosmuseosta mukana olivat projektitutkija Tiina Johansson ja amanunessi Terhi Rautiainen. Muut osallistujat olivat amanuenssi Maija Luostarinen (Ilomantsin museosäätiö), projektityöntekijä Sini-Maria Melanen (Ilomantsin museosäätiö), projektityöntekijä Reetta-Mari Kellokoski (Pohjois-Karjalan museo) ja amanuenssi Iiris Heino (Pohjois-Karjalan museo).

Outokummun Seudun juttu hankkeesta 7.2.2019.

Hankkeen avajaisseminaari Petroskoissa 11.-14.12.2018

Outokummun Kaivosmuseon johtaja ja amanuenssi osallistuivat InterActiveHistory hankkeen kolmipäiväiseen avajaisseminaariin Petroskoissa joulukuussa 2019. Seinaarin aikana tutustuttiin hanketoimijoihin, esiteltiin oma osuus hankkeessa sekä suunniteltiin hankkeen sisältöjä. Kaivosmuseon henkilökunta suunnitteli Rinnerikastamon mobiilioppaan sisällön.