InterActiveHistory Eni CBC-hanke 2018-2020

HUOM! Covid-19 pandemian takia hanketta on jatkettu toukokuun loppuun 2021.

InterActiveHistory –hanke on kaksivuotinen museoiden yhteistyöhanke. Hankkeen kokonaisbudjetti on 750 000 euroa, josta Kaivosmuseon osuus on 82 785 euroa. Hankkeen omarahoitusosuus on 10%.

Hanketta hallinnoi Luovan teollisuuden ja kulttuurimatkailun kehittämissäätiö. Venäjän puolelta hankkeeseen osallistuvat partnerit pääpartnerin lisäksi ovat Karjalan Tasavallan Valtiollinen museo, Aunuksen museo ja Kurkijoen museo. Suomesta hankkeessa ovat mukana Outokummun Kaivosmuseon lisäksi Pohjois-Karjalan museo ja Ilomantsin museosäätiö.

Kaivosmuseon kehittämiskohteet hankkeessa ovat Rinnerikastamon näyttelyiden uudistaminen, mobiilioppaan luominen sekä interaktiiviset tehtävät kohderyhmille.

Hankkeen englanninkieliset verkkosivut: https://kareliacbc.fi/en/interactive-history-project-ready-set-go

Hankkeen lehdistötiedote: http://www.gov.karelia.ru/gov/News/2018/11/1102_11_e.html

HANKKEESSA TAPAHTUU:

 

Hanke on valmis ja uusi näyttely on nähtävissä 1.6.2021

InterActive History hankkeen toteutus on nyt valmis ja näyttely on nähtävissä vanhalla rikastamolla. Voit myös tutustua uuteen verkkopohjaiseen mobiilioppaaseen tästä.

Amanuenssi Klas Swanljung esiintyy Karjalaisessa ja kertoo projektista 23.4.2021

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on amanuenssi-klas_sanomalehti-karjalainen-23-4-2021-1-1-1200x1184.jpg

Uutta lasia rikastamossa 8.10.2020

Lasikumpu Ky on käynyt asentamassa rikastamoon kaksi uutta peiliä, sekä plexit Courier-analysaattorin suojaksi. Olemme myös erottaneet rikastamoon erityinen laboratorio osuus, jossa on lasiset vitriinit hankittu pienesineistöä varten.

Projektitutkija palkattu! 1.6.2020

Tiina Johansson, joka jo aiemmin toimi projektitutkijana hankkeessa, on taas täällä. Hän tekee töitä hankkeen parissa nytten kesäkuusta elokuuhun.

Projektipäivitys Outokummun Seudussa 12.3.2020

DI Arto Hakola suunnittelee kuvitusta näyttelyyn 13.12.2019

DI Arto Hakola on aloittanut uuden rikastusnäyttelyn kuvituksen suunnittelua. Tässä näemme yhden hänen skitseistään rikastusprosessin toiminnasta. Näitä samoja skitsejä on menossa 3d-tuotantoryhmälle, että voivat aloittaa mobiilioppaamme 3d-osiota.

Tässä kuvassa näemme koko prosessin, mutta Arto on myös piirtänyt miten myllyt toimivat ja yksityiskohtia siitä, mitä tapahtuu vaahdotuksessa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on arton_kuvat_001_sahkoposti-1-1200x964.jpg

Kaivosmuseo teki opintomatkan Saksaan viikolla 44! 26.11.2019

Kaivosmuseolta kävi museo amanuenssi Klas Swanljung ja projektitutkija Arto Hakola opintomatkalla Saksassa 28.10.-1.11.2019. Vierailtu tuli Münchenin Deutsches Museum:issa, Augsburgin Staatliches Textil- und Industriemuseum:issa ja Nürnbergin DB Museumissa.

Matkan tarkoitus oli tutustua teollisuusmuseoiden näyttelytekniikkaan ja tapoihin, jolla museot ovat yrittäneet tehdä näyttelyistään interaktiivisemmat. Tutkittiin myös mobiilisovellusten käyttöä eri museoissa.

Kuvia matkasta näkyy täällä!

Este Kyltti ja Kaivosmuseon hankkeille uusi Instagram 30.9.2019

Vanhat rakenteet innoittivat kiipeilemiseen, mutta rakenteita on suojeltava, joten jouduimme laittamaan kieltokyltin.

Kaivosmuseo on myös avannut uuden Instagram tilin työlle joka liittyy CBC InterActive History -hankkeeseen. Tili on @kaivosmuseo .

Jäterännin puhdistaminen on aloitettu 5.7.2019:

Rikastamon jäterännin puhdistaminen on aloitettu touko-kesäkuussa. Jäteränni vei rikastusjätteen (nykyään tunnetaan rikastushiekkana) jätealueelle Outolampeen. Myöhemmin ränni katkaistiin rakentamalla Kultala sen päälle.

Karjala-lehden juttu hankkeesta 28.3.2019:

Hankekokous Joensuussa 22.2.2019

Hankkeen suomalaisten partnerien kokous Joensuussa Carelicumissa 22.2.2019. Kokouksessa vaihdettiin kuulumisia hankkeen ensimmäisten kuukausien ajalta, keskusteltiin tiedottamisesta ja valmisteltiin raportointia. Outokummun kaivosmuseosta mukana olivat projektitutkija Tiina Johansson ja amanunessi Terhi Rautiainen. Muut osallistujat olivat amanuenssi Maija Luostarinen (Ilomantsin museosäätiö), projektityöntekijä Sini-Maria Melanen (Ilomantsin museosäätiö), projektityöntekijä Reetta-Mari Kellokoski (Pohjois-Karjalan museo) ja amanuenssi Iiris Heino (Pohjois-Karjalan museo).

Outokummun Seudun juttu hankkeesta 7.2.2019.

Hankkeen avajaisseminaari Petroskoissa 11.-14.12.2018

Outokummun Kaivosmuseon johtaja ja amanuenssi osallistuivat InterActiveHistory hankkeen kolmipäiväiseen avajaisseminaariin Petroskoissa joulukuussa 2019. Seinaarin aikana tutustuttiin hanketoimijoihin, esiteltiin oma osuus hankkeessa sekä suunniteltiin hankkeen sisältöjä. Kaivosmuseon henkilökunta suunnitteli Rinnerikastamon mobiilioppaan sisällön.