Yhteensä Kaivosmuseon kokoelmissa on noin 30 000 valokuvaa. Halutessasi voit tilata galleriassa olevia kuvia itsellesi, tai lähettää lisätietoja ottamalla yhteyttä Kaivosmuseon henkilökuntaan. HUOM! Valokuvien kopioiminen omaan tai muuhun käyttöön ilman kaivosmuseon lupaa on kielletty!

Kaivosmuseo ei lainaa originaaleja asiakkaalle. Kopioiden teettäminen ja kuvien käyttö on mahdollista seuraavan hinnaston mukaisesti:

Valokuvapalvelut

koskee valokuvia, karttoja, piirustuksia sekä muuta digitoitavaa/ valokuvattavaa aineistoa. Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

  • Digitointi ja kuvan käsittely / kuva 10,00 €
  • Tallennus cd/dvd 5,00 €
  • Kuvapalvelun asiantuntijatyö / tunti 50,00 €
  • Kaupallinen käyttö (kaupallinen julkaiseminen, mainonta) / kuva 50,00 €
  • Ei-kaupallinen käyttö (ei-kaupallinen julkaiseminen, näyttelyt) / kuva 20,00 €

Opinnäytetyöt, opetustoimi, Outokummun kaupungin virkakäyttö ja yksityiskäyttö on vapautettu käyttöoikeusmaksuista ja asiantuntijantyön hinnasta. Digitointi- ja kuvankäsittelymaksu peritään normaalisti (10,00 € / kuva, sis. alv. 24 %). Asiantuntijatyö on kuvapalveluun liittyvää tutkimus- ja selvitystyötä. Kaupallisista kuvauksista Vanhan kaivoksen alueella päättää matkailun kehittämispäällikkö.

Kuvan toimitusehdot:

Kuvatilauksen toimitusaika sopimuksen mukaan, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa. Kiireellisyyslisä on 50 % tilauksen hinnasta. Toimituskulut peritään tilaajalta. Kuvat toimitetaan tilaajalle kuva- ja käyttöoikeustietoineen. Kuvat luovutetaan kertakäyttöoikeudella. Oikeutta ei saa myydä eikä siirtää. Kuvia julkaistaessa on mainittava Outokummun kaivosmuseon nimi sekä valokuvaajan nimi.

Asiakkaalla on vastuu tekijänoikeus- ja intimiteettisuojan kunnioittamisesta kuvien käytössä (Tekijänoikeuslaki 406/62 ja siihen tulleet muutokset 34/91, 418/93 ja 446/95 sekä laki oikeudesta valokuvaan annetun lain kumoamisesta 447/95).

Kuvan käyttäjä luovuttaa Outokummun kaupungille / Outokummun kaivosmuseolle tuotteen, jossa on käytetty museon kokoelmiin kuuluvaa kuvaa tai kuvia.

Kopiopalvelut

Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

  • värituloste 1,35 €
  • mustavalkotuloste 0,35 €