Soppamummon mukana

Kiehtovaa kaivoshistoriaa opastettu kierros johdattaa ryhmän kaivostyöhön ja kaivosmiehen arkeen. Aivan kierroksen alussa katsotaan noin 10 minuuttia kestävä videoesitys, jonka jälkeen oppaan johdolla kuljetaan museotunnelin läpi kaivosmuseolle.

Museotunneli on noin 200 m pitkä ja loivaa alamäkeä kivimurskapinnalla. Matkan varrella on tuoleja, joissa levähtää. Tunnelin olosuhteet ovat autenttiset, lämpötila 8°C ja ilma on kosteaa. Varautukaa lämpimällä vaatetuksella.

Kaivosmuseo on kahdessa kerroksessa ja kerroksiin on esteetön kulku tuolinostimen avulla. Perusnäyttelyssä tutustutaan malmin syntyyn ja malminetsintään sekä Outokummun malmin löytymiseen. Lisäksi perehdytään kaivostyön historiaan ja nykypäivään, maanalaisiin kaivoksiin ja avolouhoksiin, kaivosrakentamiseen, kaivosyhdyskuntiin sekä malmin jatkojalostukseen ja lopputuotteisiin.

Kaivosmuseon jälkeen siirrytään juhlatila Karbidiin takkatulen ääreen nauttimaan Soppamummon tekemistä antimista: kaivossoppaa (lihakeitto kokolihasta) tykötarpeineen

Kesto: 2,5 – 3 h

Hinta: 26,90 €/hlö + 120 €/opastusmaksu/ryhmä (sisältää ruoan ja opastetun kierroksen)

Ryhmän koko: Max. 40 hlöä, koululaisryhmät max. 20 hlöä

Soveltuvuus: Kaikille

Toteutus: Ympäri vuoden, varaus väh. 7 vrk aikaisemmin

Opastuskieli: Suomi, englanti

Varusteet: Kävelyyn sopivat kengät sekä +8°C sopiva vaatetus

Soppamummon menu

Kaivossoppa

Maustekurkku ja tomaatti

Suolaliha ja graavattu lohi

Kaurareikäleipä, rieska ja ruisleipä, levitteet

Kotikalja, mehu, vesi

Ruispuolukkapuuro ja vaniljakastike

Kahvi tai tee

Kysy lisää myyntipalvelusta: 044 7559 223 (arkisin 9-15) tai matkailu@outokummunkaupunki.fi